26 januari 2022

Aan het hoofd van een organisatie? Gun je medewerkers een periodiek personeelsuitje

personeelsuitje

Wanneer je aan het hoofd staat van een bedrijf, dan is het een belangrijke verantwoordelijkheid van je om ervoor te zorgen dat je je personeel tevreden houdt en een fijne werkplek biedt. Dit alles schuilt ‘m zeker niet alleen in de werkomstandigheden waarin je medewerkers dagelijks moeten werken. Het af en toe organiseren van bijvoorbeeld een personeelsuitje hoort hier ook bij. In dit artikel lees je alles over het hoe en waarom van personeelsuitjes.

Wat kunnen de doelen zijn van een teamuitje?

Voor je daadwerkelijk een personeelsuitje gaat organiseren is het verstandig eerst nauwkeurig vast te stellen wat het doel van het uitje moet zijn. Hierbij bestaan onder meer de volgende mogelijkheden:

  • Je probeert te stimuleren dat je werknemers beter kennismaken met elkaar.
  • Je probeert een goede of betere samenwerking tussen je medewerkers (die elkaar al wel kennen) te bevorderen. 
  • Je tracht door middel van een teamuitje de kans op het realiseren van een bepaald resultaat te vergroten.
personeelsuitje

4 goede redenen om af en toe een personeelsuitje te organiseren

Wat je precieze doel van het organiseren van een personeelsuitje ook is, een dergelijk uitje is om de volgende redenen sowieso de moeite van het organiseren waard:

  • Collega’s zien elkaar ook eens in een andere setting dan op het werk. Zo delen deze mensen ook andere ervaringen met elkaar en kunnen ze dus over meer verschillende onderwerpen met elkaar communiceren.
  • De onderlinge banden tussen collega’s kunnen door bovenstaande worden verbeterd. Dit kan leiden tot een betere samenwerking en een hogere productiviteit.
  • Een betere onderlinge verstandhouding kan ertoe leiden dat je werknemers langer bij jouw bedrijf blijven werken.
  • Wanneer je met enige regelmaat leuke uitjes organiseert verkrijg je de reputatie van een goede werkgever. Dit is ook met het oog op de toekomst belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.